Sokszor hallom ezt ügyfelektől, akikkel leülök tárgyalni és csak futtában kér egy két információt.

Kipattan valaki fejéből, hogy venne valamit és ezt rendszerint átbeszéljük közösen.

Van a fejében egy elgondolás és erre csinálunk is gyorsan egy kalkulációt.

Segítek, hogy meglegyen az emberek fejében a pontos cél, hogy mit is akarnak. Minden kiskaput igyekszem megmutatni és ebben a nagy pénzügyi ködben ami körülveszi őket, segítek megtalálni a kiutat.

Majd jön egy másik, egy okosabb mert ő is pénzt akar keresni és ő megmondja a tutit.

Rám ír a kedves ügyfél és jelzi, hogy kapott egy jobb ajánlatot.

Ekkor megfordul a fejemben, hogy mihez képest jobb? Mikor először beszélgettünk még azt sem tudta, hogy mi az hogy kamat vagy THM, aztán 2-3 nap múlva ő megkapta a tuti ajánlatot.

Minap is pont volt egy ilyen ügyfelem. Kb 2 héttel ezelőtt írt, hogy megvan a lakás de kapott egy jobb ajánlatot. Mondom ez felettébb érdekes. Vissza is kérdeztem és 1,5 hétre rá jött is a válasz. Kapott egy 4,9%-os kamat ajánlatot az én korábbi 3,6%-os ajánlatomra.

Az én fejemben is megfordult, hogy ez hol jobb?

Röpke számítással elküldtem neki, hogy ez bizony több mint 2 millió plusz jelent.

Szóval nem könnyű okosnak lenni és vannak emberek akik mindent jobban tudnak.

Hiába 30 éves ismertség, egy idegen szava néha jobb és megnyerőbb mint az akit gyerek kora óta ismersz, pedig az illető mint ahogy a fenti részlet is mutatja, nem éppen a toppon van.

 

Szomorú és sajnálatos tény, hogy az iskolában, ha például gimnáziumba jár az ember akkor 18 éves koráig nem is tanul semmit a pénzügyekről vagy a közgazdaságtan működéséről, pedig szerintem ez fontosabb a kémiai és fizikai törvényeknél amit belénk sulykolnak.

Hiszen mit ér bármelyik tudományos képlet, ha egy életre szóló pénzügyi döntést sem tudunk úgy meghozni, hogy abban 100%-ig biztosak legyünk.

Igaz rövid ideje vagyok a független pénzügyi tanácsadók között, de öreg rókákat megszégyenítve vírus helyzettől függetlenül is közel 1 milliárd forint hitel állományt tettem le az asztalra magánszemélyi oldalon szeptemberi hónapomig.

Amennyiben szeretnél te is tisztán látni és a számodra legjobb ajánlatot megkapni, akkor keress bizalommal, hogy az életre szóló döntésed életed legjobb döntése legyen.